Prettige Feesten

Geen beter moment om vrienden en familie samen te brengen dan de dagen rond Kerstmis. “Vrede op aarde aan allen van goede wil!” Maar wat als er nu van ‘goede wil’ niet echt sprake is? Of op zijn minst niet bij iedereen even zwaar gewaardeerd?

Het gezin Vandevelde – autodealers – nodigt familie en vrienden uit om samen de feestdagen door te brengen. Dokter Benoit bereidt zich naar gewoonte voor op zijn poppenkast voor de kinderen. Tot grote ergernis van de andere genodigden. Als dan ook nog eens een jonge schrijver arriveert als een spreekwoordelijke hond in een kegelspel, dreigt het helemaal mis te lopen. Alle goede bedoelingen ten spijt.

Komedie?
Voor wie even met zijn ogen knipperde bij de lezen van ‘komedie’ en ‘Domien Van Der Meiren’: de Brit Alan Ayckbourn, meester van het understatement, beent genadeloos de gemaakte ‘gezelligheid rond de feestdagen’ uit. Het resultaat is een Britse komedie met die typische ‘tong in cheek’-humor. Hilarisch? Bij vlagen. Maar even goed het midden houdend tussen Tsjechov, Ibsen en Woody Alan.

Van Alan Ayckbourn in een regie van Domien Van Der Meiren.
Spelen mee: Carl Vermeersch, Femke Moerman, Gregoire De Bruyne, Julie Descamps, Karel-Willem Delrue, Koen Browaeys, Leen Van Welden, Natalie Laurez of Nele Mornie en Steve Seigneur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *